June 11, 2011

NIGHT JOG !!

10.21 pm, IIUM, Mahallah Salahuddin:-

@    : Nk g jog meta.. hehe
D     : Nk ikot !
@    : Jom. Haha
D     : Sgguh ni. Uia?
@    : Ye. Uia. Biase2 je. Dmo xletih ko?
D     : Letih. Tp jogging best. Haha
@    : Pahtu, nk follow ke ni?
D     : Xpe ah. Malu. Hehe
@    : Hahapulok doh. Ok2. Kalu ubah fkran dlm 30 saat oyat deh hehe
D     : Hahaha. Jap nk fikir...! 
@    : Tik tok tik tok~ ho3
D     : Nk ikut. Jap2
@    : Okay. Ambo tggu kat tgga nk trun ke jln bsar 2
D     : Ok jap

Perrgh..

Bdn da naik lemak da sbb lama x jogging. hahaha..

Di atas tuh, dialog aku ngan member aku, 'D' sal nk p night jog.

Ksian, br blik jln2 tp still semngat nak join jogging.. wa respect btol la die nih =P =P

Then, berjogging la kami mnyusuri liku2 jalan ....

Die kata ni 1st time die lari mlm hahaha. to 'D' ahlan wasahlan & salam pkenalan dgn night jog

Knapa night?

1- Best
2- SeJuk
3- Udara Segar
4- Mlm2 ni tumbuhan mngeluarkan oxigen (siang die serap CO2, klu xsilap la.hihih)
5- Kenderaan kurang, so kurang la pencemaran bunyi
6- x serabut ngan mnusia2 len kaco jln aku haha

dan yg last skali yg spatutnye no satu, tp aku letak die no 0.1 (awal dr satu) adalah kerana ad TEMAN.. x sunyi~

Thanks to 'D'

Dlm mnyusuri liku2 jalan uia ni, 1 per 1 mahallah kamu redahi (lalu dpan jer =P), sumaiyah, nusaibah, faroq, ali etc..

Erm, best nye jogging mlm ni relax, hi8. niat bkn nak laju2 pon, juz nk bg berpluh sket2 jer..

Tambahan pulak, mmg x henti2 bbual ngan si 'D' nih,

Bual2 sal kjadian hari ni la, SUKE... Time Square... pening.. muntah.. keta bnyk kali mampus (mati).. bola.. 1-0... klantan kalah.. hahaha

Xde ms @ ruang ms jogging kami snyap kcuali slah sorg akan berckp..

* kalu biase, job sorg2 kjap jer,pas tuh borink gak, senyap, klau ckp, ckp sensorg la.. x ke psycho org pggil tuh

haha...

Jog pny jog, smpai je kat Kuliyyah Engineering, tup, tup, jalan kaki.. haha

so, mlm ni, night jog + night walk ...

haha...

Xpe. Salam pengenalan buat 'D'

Jalan smbil berbual... Jln.. bual... jln.. bual..

tup tup tup .....

Mahallah Salahuddin

haha.. trime kasih Malam

'Mlm itu Indah' - status kat YM waktu malam.

berpisah kat puncak tangga yg mnuju ke mahallah masing2..

mngambil haluan msing2..

D ke kiri

@ ke kanan

11.14 pm- Tamat night jog + walk =)

Sampai je kat bilik, maka bergerak la jari jemari menarilah diatas keybord destop mohd afham utk update blog CONTENGAN JALANAN ni..


Thank You ALLAH
Tq D
Tq malam
Tq smue

*andai esok masih ada

=)

6 comments:

lagenda budak hitam said...

wah ganasnya,,, x sempat mandi trus update blog... pergh... ni yg dipanggil semangat penunggu blog. haha

Aiman said...

hahaha.. 'D'

lagenda budak hitam said...

Donkey. haha

Aiman said...

no... 'Deen'un.. =P

lagenda budak hitam said...

ahahahhaa. dogol.

Aiman said...

like3..