February 4, 2012

Uji Kesabaran?? dgn masa?? P@rt II

Pada mlm tu, ad dinner teman rapat di HS cafe, berborak tentang ape yg blaku dalam 2 hari ni.

Spertimana yg die katakan petang itu, bhw mgkin ustaz tu nk mnguji aku dgn kesabarn.
Namun bg aku yg sedikit cerewet (mgkin bnyk ) tentng ms, x bersetuju dgn cara yg ustaz tu lakukan.

Membiarkan aku menunggu, 2 jam untuk kali pertama, & 3 jam untuk kali ke-2.

Setelah balik dr dinner pd mlm tu, aku on la blik nset aku tyh, tgk2 ad 7 miscall drpad ustaz tuh.

Sbnarnye pd mlm tuh aku dh nekad, x mo kerja dgn ustz tu.. sbb tu aku x mo layan sbrang panggilandr die. Cara aku salah disini..

keesokan harinye, ustz tuh call aku lg, dan seperti biasa aku x jwb..
Pd tghri nya, die hantar msj, ' kalau taknak kerja takpa tpi bgitau.. kita ada adab tq'

Aku pon bls la kat ust tu, dgn mminta maaf atas sbb cr aku yg sedikit kurang ajar, sbb x jwb phone die.
Mgkin dsbbkan aku x dpt nk trime cara yg die lakukan tu, ape yg die dah buat kat aku, tnpa dberitahu sbb, aku jd cmni.

aku pon bertrus terang kat ustaz yg aku kesal dgn cr ustaz tu BERJANJI & pengurusan MASA ustz tu, tp die mmbalas smula dgn mnyatakan yg setiap STAFF & MURID NYE mmg die akan uji dgn KESABARAN.

heeeerm.. aku terpikir...

mmg kesabaran aku teruji di situ, dan aku rs aku fail!

namun aku sgt2 berkira dari segi masa kerana, aku seorg yg cerewet tentang ms dan masa yg berjalan itu adalah  wang buat ku. SBB ape aku penting kan wang kat sini, sbb aku buat LIDV berbayar semata2 nk kerja selama 3 mingggu dan aku tpksa mngisi duit mnyak mtor pergi dan blk. andai ini x mampu nak cover smula bnda2 ni, rs mcm sia2. =(

still memerlukan pendapat yg btol2 dpt mntenteramkan aku dalam hal ini..

WALLAHUA'LAM

4 comments:

dino said...

let bygone be bygone. apa pun yang dah berlaku, ada hikmahnya.

kita x dapat nak cari salah siapa. apa yg kita dapat lakukan, adalah memaafkan, dan meminta maaf.

ok dude?

Noor Aiman Noor Mohamed said...

tp still x tenang sbnarnye.. memaafkan sudah, cume x taw dah dimaafkan atau x. hhu8

dino said...

sempena maulidurrasul ni, cuba sms ustaz tu minta maaf.

sedangkan nabi maafkan umat. kan? :)

Noor Aiman Noor Mohamed said...

insyaallah, akn cuba lagi... =)